Reiseblogg fra Travellerspoint

Pura Vida!

Pure life in costa rica

Det ser ut som det kan bli litt lenge mellom hver blogg, ettersom baade tid og internettforbindelers gaar haand i haand her nede :p m.a.o sakte, fordi som ikke har opplevde tidsbegrepet i latin amerika.
Forste dagen med reising var preget av strenge blikk fra amerikanske uniformer og forsinkelser. Flyet fra oslo ble utsatt med 1,5 time, som betydde for meg og de andre (bergens studentene marie og kristine) som skulle videre til costa rica, en hektisk spurt mellom pass -og sikkerhetskontroll. Med svette dryppende fra pannen klarte vi endelig aa kom vi oss inn paa continental airways, som de siste passasjerene om bord. Flymaten fra forrige flytur var ikke saa imponerende, saa forventingene til neste maaltid var ikke hoye. Men ovverraskande nok fikk vi enchillades con pollo (lefse med kylling). Den saa jeg ikke komme :)

Etter aa ha komt gjennom enda en sikkerhetskontroll og staat ca 2t sammenlagt i kº, kom jeg meg inn i bussen/bilen som skulle ta meg med til costa rica backpackers hostell. Hadde ikke sovet mye paa fly, saa jeg gledet meg veldig til aa faa tatt igjen litt sovn etter aa ha passert to tids soner(costa rica ligger 7t bak norge).

Paa hostellet var det svommebasseng og egen bar. Lokal cerveca smakte godt. Paa hostellet var det mange reisende med sine historier og daarlige/gode vaner. Paa torsadag kom natalia og gav meg litt informasjon om hva jeg hadde i vente. Hun kunne alikevel ikke si for mye, ettersom man tok det litt om gangen i costa ricans tid.
Paa fredag kom Janira(mamí) og hentet meg, til stor begeistring for oss begge. Hun er blitt en god nr.2 etter mamí noruega ;) Hjemme traff jeg Gerardo(papi) og Stian fra honefoss (eller tyristrand mer bestemt). Her faar vi stadig besok, ettersom baade bestemor og soster bor i samme nabolag. Maten bestaar av ris, bonner og litt kjott. Til naa har vi faat blitt med paa familiemiddager og lokal fotballkamp, og er allerede blitt en del av familien. "sosteren" vaar er en tv-kjendis, og har tatt oss med hjem paa pizza og bading i basseng hjemma hos seg.

Paa skolen her nede skriver vi mye, og det er mange av ordene som gaar fort i glemmeboka. Men hjemme faar vi trimmet hjernen da vi ikke kan kommunisere med annet enn spansk. Dette gjelder forsaavet overalt da folk her borte ikke er interessert i annet. Bortsett fra mye pugging er vi stadig opptatt med aa bli introdusert til nye familiemedlemer.
Her nede betyr familie alt. For aa ikke glemme fotball selvfñlgelig.
Vi holder allerede paa aa planlegge utflukter i framkommende helger til Jacò og Manuel Antonio.

Hade saa lenge!

Skrevet av Magga 10:25

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Kjære Magnus. Det var godt å høre fra deg og at alt har gått fint både med reisa og med opphold så langt. Hørte om jordskjelvet, det var ganske kraftig ? !Bjarne fant at alt var som det skulle med forsikringen din.Just to be sure. Vi reiser til Egypt en uke fra 6.februar. Skal bli spennende.Ellers leves livet som før. Ha det godt. Glad i deg. Klem fra Bjarne og mormor

fra Aase-Marie

Kjære min første fødte.
Så godt å høre fra deg og at du har det så bra. Jeg fikk faktisk en telefon fra xplore som fortalte meg at de hadde sjekket at alle frivillige som var i Costa Rica hadde det fint. Syns det det bra at de ringte for da har jeg en trygghet om at de vil kontakte meg hvis noe skulle skje med deg - du vet mammaer!
Akkurat nå er jeg i Bergen - men reiser jo hjem til Stavanger i helga - da skal jeg på revy og middag med jobben. Vegard reiser til Hanna i helga.
Ha det godt gutten min - kos deg og opplev masse - og ta vare på deg selv.
Klem mamma

fra mamma k

querido hijo :)
Det høres ut som du har kommet godt igang og alt funnet deg godt til rette. Så bra! Her hjemme er det jo litt roligere uten deg. Da er det veldig hyggelig å få lese hvordan du har det. Håper du får bedre anledning til å skrive etter hvert. Du kommer til å bli kjempe god i spansk. Ha det bra og ta i mot alle gleder som kommer op din vei:)

Abrazar desde papa noruega :)

.ps.Du, den teoriboka til førerprøven du lånte av Jørgen. Hvor finner vi den? Noen luret på om det var mulig å få den tilbake snart.ds.

fra pappa ø

Hei Magnus: takk for mail! Det begynner å bli liv på bloggen nå,-så bra! Godt å høre at du er vel fremme og godt i gang med den spansk-språklige sjelemassasjen. Så du noe til jordskjelvet - ? Herfra hørtes det litt dramatisk ut, selv om senteret for skjelvet ikke var akkurat i San Jose. Hvordan er temperaturen og været hos deg - ? - Det hørtes litt dramatisk ut at ingen snakket(noe særlig?) engelsk, men etter et par måneder er du sikkert glad for at du måtte stupe rett inn i spansken. En tøff, men helt sikkert den raskeste og beste måten å lære et fremmed språk på!
Som du så fra Aase-Maries kommentar, drar vi til Egypt på en ukes ferie den 6. februar. Det skal bli spennende!
Det er veldig hyggelig å høre fra deg, Magnus, vi gleder oss til ditt neste "brev"!

Mange hilsener og gode klemmer fra mormor og Bjarne

fra BjH

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint